nvata sa faci Aperitive pentru petrecerea de Revelion. Cinci idei delicioase

Fie ca organizezi petrecerea de Revelion la tine acasa, fie ca esti invitat undeva si trebuie sa duci ceva, rezultatul este mai spectaculos si mai ieftin de obtinut, daca pregatesti tu insuti o gustare. Iti prezentam cinci idei de aperitive pentru petrecerea de Revelion, usor de preparat si cu care ii vei impresiona placut pe cei cu care petreci.

1. Pasta de macrou afumat

Este cat se poate de potrivita pentru a fi inclusa intr-un meniu festiv si atat de simplu de facut si atat de gustoasa inca o sa vreti sa o faceti mult mai des.

 

Ingrediente:

500 grame de macrou afumat

50 grame de unt

150 grame de smantana

zeama de la o jumatate de lamaie

piper dupa gust (optional)

Preparare:

Curatati macroul de piele, indepartati cu grija toate oasele (daca acesta are cap si coada le dati deoparte si pe ele) si rupeti-l bucati mici.

Puneti bucatile de macrou afumat in minitocator sau robot de bucatarie, adaugati peste acesta untul taiat bucati, smantana, zeama de la lamaie si optional putin piper. Gustati inainte sa puneti sare pentru ca macroul afumat este si sarat in acelasi timp.

Amestecati pana cand acestea se transforma intr-o pasta omogena.
Serviti pe felii de paine prajita, painici crocante, biscuiti, felii de castravete verde etc.

Sursa: lecturisiarome.ro

2. Aperitive pentru petrecerea de Revelion. Tarta cu rosii si ricotta

Apreciata atat pentru gust, cat si pentru aspect, aceasta tarta fara aluat propriu-zis este un aperitiv inedit, dar usor de facut. Ricotta poate fi inclocuita cu branza de vaci sau urda.

Ingrediente aluat cu rosii:

400 g rosii decojite intregi SunFood

3 oua medii

125 g faina

50 g capere desarate/100 g masline negre fara samburi

1 catel de usturoi

sare

piper

1 lingurita mica rasa maghiran proaspat tocat

Ingrediente aluat cu ricotta:

250 g ricotta/branza de vaci/urda

1 ou mediu

25 g faina

sare

piper

1 lingura rasa patrunjel tocat/ 1 lingura rasa busuioc proaspat tocat

Preparare aluat cu rosii:

Punem ouale intr-un vas si le amestecam cu un tel pana la omogenizare, nu mai mult. Adaugam faina si amestecam bine.

Pasam rosiile pana obtinem un piure fin si le adaugam in compozitia de oua si faina. Amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam catelul de usturoi ras pe razatoarea cu gauri mici, caperele desarate, scurse foarte bine si taiate in bucatele potrivite, maghiranul tocat, sare si piper dupa gust.

Preparare aluat cu ricotta:

  • Punem ricotta intr-un vas, adaugam oul si amestecam bine. Adaugam faina, busuiocul sau patrunjelul tocate marunt, sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare.

Asamblare:

Tapetam forma cu unt si cu hartie de copt (doar baza formei trebuie sa fie acoperita cu hartie de copt) si turnam aluatul cu rosii.

Cu o lingura, adaugam din loc in loc, aluatul de ricotta. Cu o scobitoare amestecam foarte putin cele doua compozitii.

 

Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 25-30 de minute sau pana cand se rumeneste uniform. Inainte de a scoate tarta din cuptor, infigem o scobitoare in centrul ei. daca iese curata, tarta este copata, daca nu, o mai lasam la copt inca 5 minute si repetam testul.

Taiem tarta cu rosii si ricotta dupa ce s-a racit complet.

Sursa: lauraadamache.ro

3. Aperitive pentru petrecerea de Revelion. Salata de sfecla rosie cu ficatei

 

Ingrediente:

3 sfecle rosii mari

500g ficatei de pui

2 linguri ulei de masline

100g maioneza

200g iaurt gras

sare, piper alb proaspat macinat, amestec de condimente pt carnea de pui

optional: 3 linguri de vin alb

Sfecla se curata si se fierbe in apa cu sare. Cand furculita intra usor in fiecare bucata de sfecla, se scoate pe hartie absorbanta. Dupa ce se usuca se taie cubulete. Se amesteca apoi ficateii (spalati si curarati foarte bine) cu uleiul de masline si se condimenteaza cu sare, piper alb si condimente pentru pui. Se prajesc apoi in tigaia incinsa circa 7-8 minute.

Daca alegeti sa puneti si vin, puneti-l o data cu ficateii si prajiti-i la foc iute, pana se evapora alcoolul. Se taie apoi ficateii, la fel ca si sfecla, cubulete. La final, se amesteca sfecla, ficateii, maioneza si iaurtul si sa potrivim de sare si piper alb.

Sursa: teoskitchen.ro

4. Aperitive pentru petrecerea de Revelion. Ciuperci cu gorgonzola

 

Ingrediente:

1 kg ciuperci

250 gr gorgonzolla

cateva fire ceapa verde

3-4 linguri ulei

sare, piper

Preparare:

Scoatem piciorusele ciupercilor. Curatam palariile ciupercilor si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Tocam marunt piciorusele si le sotam in ulei cateva minute. Aproape de final adaugam si ceapa verde tocata marunt, mai sotam cateva secunde si dam deoparte. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

Umplem palariile ciupercilor cu amestecul obtinut.

Maruntim gorgonzola si presaram pe fiecare ciuperca in parte.

Dam la cuptor la 200 grade pentru 15-20 minute pana se rumenesc usor. Sunt deliciose atat calde, cat si reci.

Sursa: caietulcuretete.com

5. Aperitive pentru petrecerea de Revelion. Oua umplute cu ton

 

Ingrediente:

10 oua

1 conserva de ton (de 160 gr)

1 fir ceapa verde (sau 1 lingura ceapa uscata tocata marunt)

1 castravete murat (micut)

2 lingurite rase mustar

2 linguri suc de lamaie

2 fire marar

2 fire patrunjel

sare, piper

2 linguri maioneza

Preparare:

Incepem prin a fierbe ouale tari. Iata o metoda: se pun ouale in apa rece sa le acopere complet, se pun pe foc la foc mediu si cand incepe sa fiarba apa se da focul la mic si se lasa sa fiarba asa (fara sa clocoteasca) 12 minute. Se scurg de apa fierbinte, se crapa coaja (pentru a se decoji mai usor) si se acopera cu apa rece, in care se lasa cam 15 minute, cat sa se raceasca complet. Apoi se decojesc. Este indicat sa folositi oua nu foarte proaspete, fiindca se vor decoji mai usor. Se taie ouale in doua pe lung si se scot galbenusurile.

Scurgeti bine conserva de ton.

Taiati rondele ceapa verde. Taiati cubulete mici castravetele murat. Tocati foarte foarte marunt mararul si patrujelul.

Puneti intr-un bol toate ingredientele pentru umplutura plus 5 galbenusuri de la ouale fierte si condimentati cu sare si piper. Amestecati bine
cu o furculita pana cand compozitia se face aproape ca o pasta. Gustati de sare, piper si suc de lamaie. Adaugati maioneza si amestecati bine pana se
omogenizeaza.

Se umplu adanciturile oualor cu aceasta pasta si se decoreaza cu capere sau felii de gogosar murat.

Sursa

(Visited 44 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns